הסדרי חוב

הסדר חוב הוא חוזה משפטי בין חייב שנקלע למצוקה פיננסית ובין בעלי החוב (הנושים). מטרת ההסדר היא לאפשר לחייב לחזור לפעילותו הכלכלית הרגילה – אחרי ששני הצדדים  דנו מחדש בגובה הסכום ובתנאי התשלום שעל החייב להחזיר. החייב יכול להיות אדם פרטי או עסק וההסדר הוא למעשה חוזה חדש בין הצדדים, המשנה את תנאי החוב המקוריים לטובת החייב, ניתן אף להפחית את שיעור החוב. כשמדובר בארגונים גדולים, נהוג לכנות את ההסדר בשם "תספורת".

בשנים הקרובות, צפוי גידול בהסדרי החוב בישראל, ובעיקר של תיקי חוב "קטנים" (עד 150 אלף שקל), על רקע כניסתו לתוקף של "חוק חדלות פירעון החדש", בספטמבר 2019. מטרתו של החוק היא להביא לשיקומו הכלכלי של החייב ולשלב אותו מחדש במשק, תוך קידום הסדרי חוב, במהירות וביעילות, בסביבה בטוחה, על ידי קיצור ההליכים והפחתת הנטל הביורוקרטי. אגב, החוק שואף להגדיל את שיעור החוב שייפרע לנושים.

 

הסדר החוב יכול להתנהל ולהיסגר מחוץ לכותלי בית המשפט, אולם במקרה שחלק מהנושים מתנגדים להסדר, נדרשים הליכים משפטיים. עקב כך, יש להגיש אותו לאישור בפני שופט ו/או רשם. הליך שכזה מחייב היכרות יסודית עם החוקים השונים וליווי מקצועי מסודר ונכון, כפי שמספק משרד עו"ד שרון חיבה.

 

המשרד מייצג חייבים מול נושים שונים, כמו בנקים, חברות אשראי, חברות תקשורת, עסקים ואנשים פרטיים. במקרים רבים, בעל החוב כלל אינו יודע מה האפשרויות העומדות בפניו ואיך הוא יכול להשיג הסדר חוב טוב יותר. הבנק או חברת האשראי או הנושים מפעילים עליו לחץ לסגור את החוב מיד, לא תמיד בצדק, והוא מרגיש חסר אונים. לדברי עו"ד שרון חיבה, "אנחנו יודעים להראות ללקוח את האור בקצה המנהרה ולהציג בפניו דרכי פעולה נוספות כדי להוציאו מהבור העמוק שהוא שקוע בו".

 

כך, למשל, הצליחו עו"ד שרון חיבה וצוות משרדו לכווץ חוב בסך 212,000 שקל ב-90% ולהעמידו על סכום של 20,000 שקל בלבד!!! "הדברים גם תלויים כמה הבנק לחוץ, מה יש לבעל החוב להציע ,מה יכולת ההחזר שלו, וכמה זמן נמשכים הליכי הגבייה", אומר עו"ד חיבה. "אם הבנק יודע שיהיה לו קשה יותר לגבות את החוב, הוא יהיה בד"כ נכון יותר להתפשר".

 

כדי להשיג את הסדר החוב המיטבי לכולם, בודקים אנשי המשרד נושאים שונים, כגון: מי החייב? מה גובה החוב? מה פריסת התשלומים? מה גובה התשלומים? כמה זמן נמשכת הגבייה? האם נפתח תיק בהוצאה לפועל? האם יש לחייב נכסים? מה כושר ההחזר שלו? מה כושר ההשתכרות שלו? מה מצבו המשפחתי? מה ההיסטוריה הרפואית-נפשית שלו? וכל דבר שיכול לסייע לחייב להתמודד מול הנושה.

 

משרד עו"ד שרון חיבה מייצג גם נושים מול חייבים, . מתוך ההיכרות העמוקה של צוות המשרד עם היתרונות והחסרונות של כל צד, הם מגיעים להסדרים ראויים וטובים עבור הלקוחות. באחד המקרים, שבו טיפל המשרד, כבר החל החייב בהליך פשיטת רגל ואף נפסקו לו תשלומים חודשיים נמוכים. "הצלחנו להביא לכך שהזוכה שייצגנו קיבל את כל כספו, למרות פשיטת הרגל", מספר עו"ד חיבה.

 

לא אחת מגיעים למשרד תיקים קשים, אחרי תקופה שבה הלקוחות לא הצליחו לקבל את מבוקשם  אף שהיו מיוצגים במשרדים  אחרים,  – בין אם מדובר בחייבים שמנסים להגיע להסדר חוב ובין אם נושים שמבקשים לקבל את הכסף המגיע להם. משרד עו"ד שרון חיבה פיתח מומחיות בנושא ויודע להביא תוצאות טובות, גם במקרים הנראים אבודים, לכאורה.

 

"כשאנחנו מייצגים נושים, אנחנו יודעים 'לנשוך' חזק, עד שהחייב משלם", מסביר עו"ד חיבה. כך, לדוגמה, הגיע למשרד תיק הוצל"פ של זוכה, שכמעט נואש מלקבל את כספו, בסך מאות אלפי שקלים, אחרי כמעט 30 שנה (!) של טיפול במשרד אחר. תוך כשנה, הצלחנו לגרום לחייב, שכבר היה בן יותר מ-80, לשלם את כל הכסף .

נשמח לייעץ ולכוון לפיתרון הנכון עבורך

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.